ALTAFULLA

Recorregut d'unes 2 hores de durada, de dificultat fàcil segons el grup. Començarem la ruta a Altafulla.

La localitat medieval d'Altafulla, situada en un promontori que cau pausadament cap al mar, defineix com altres turons fortificats l'extrem meridional del Comtat de Barcelona a mitjan segle XI, quan es va estabilitzar la frontera del Gaià.

Aquest riu marcava els confins cristians que donaven pas al territori tarragoní, que, aleshores, era terra de ningú i segurament era rondava pels andalusins ​​de l'època.

Visitarem el conjunt medieval de la Vila Closa tancat per les restes de muralles de les quals encara es conserven dues torres i dues portes. L'edifici dominant d'aquest conjunt és el castell-palau del marquès de Tamarit que es troba adossat a les muralles i té aspecte de fortificació. Al costat del castell es troba l'Església Parroquial de Sant Martí construïda a principis del segle XVIII.

D'aquí passarem al passeig de les Botigues de Mar, que consta de magatzems de planta baixa on els comerciants i els pescadors guardaven els seus productes i eines. Guardaven vi i aiguardent per enviar a Amèrica, d'on importaven cacau i anyil. Alguns d'aquests magatzems es van habilitar com a habitatges en les primeres dècades del segle XX.

Del passeig ens dirigirem al far de Torredembarra, que és l'últim far construït a la península. Passarem al costat de la vila romana del Munts, que ha estat inclosa en el conjunt monumental de Tàrraco, proclamat Patrimoni Mundial per la Unesco. La cronologia de la Vila va des dels temps de l'emperador Claudi (segle I dC) fins a finals del segle IV o principis del V dC.

A la tornada del far comença el tram més off road d'aquesta ruta, comprovarem com el Segway X2 funciona perfectament per la sorra per entrar per la desembocadura del riu Gaià i seguir les pistes sense asfaltar fins al castell de Tamarit.

Punt de trobada: A la carretera Nacional N-340a - km, 1173. Buffet d'Altafulla, davant del supermercat Eroski.

tour altafullatour altafullatour altafullatour altafullatour altafulla

mapa altafulla

tour altafullatour altafullatour altafullatour altafullatour altafulla

Durada 2 hores * MINIM 4 PERSONES

Preu  70 € (IVA inclòs)